Pastrarea spermei

 

Echipa noastra este mandra sa detina un program de pastrare a spermei din mai multe motive importante:

1.      Unii barbati tineri por suferi de boli testiculare care necesita chimioterapie si/sau radioterapie care poate duce la atrofia tesutului testicular si pierderea functiei acestora. In unele cazuri poate fi necesara orhidectomie (indepartarea testiculelor) in aceste cazuri sperma poate fi colectatasi pastrata inaintea aplicarii acestor procedee si tratamente pentru a putea fi folosita atunci cand cuplul doreste sa conceapa un copil.

2.      Unii barbati nu pot sta mult timp cu sotiile lor din cauza conditiilor grele de munca, fiind obligati sa calatoreasca; in aceste cazuri sperma este pastrata si se foloseste la nevoie.

3.      Alti barbati sunt incapabili sa dea o proba de sperma atunci cand este nevoie pentru fertilizarea ovocitelor. Sperma poate fi colectata si pastrata la indemana urmand sa fie folosita in cazul in care nu pot da o proba in ziua colectarii ovulelor.

4.      In cazul unei obstructii a canalului spermatic, care impiedica exteriorizarea spermei si determina retentia acesteia in epididim preferam sa obtinem o cantitate suficienta de lichid seminal folosind un dispozitiv de colectare. Din cantitatea extrasa se foloseste cat este necesar iar restul se pastreaza pentru o alta sarcina.Acest proces scuteste barbatul de o alta interventie si de costuri suplimentare.