IVM

 

IVM (maturarea in vitro) - implica colectarea ovocitelor din ovare la un stadiu incipient de dezvoltare al acestora, cand ovocitele au un diametru de ~10mm. Odata colectate, ovocitele se matureaza intr-un mediu special, in laborator  pana ce ajung la 18-20mm cand sunt pregatite pentru injectarea cu spermatozoizi(ICSI). Dupa ce ovocitele au fost injectate/incubate(FIV) cu spermatozoizi, embrionii rezultati vor fi transferati inapoi in uter .

Facand astfel, IVM sare peste stadiul in care femeia trebuie sa primeasca injectiile hormonale ca in programul obisnuit. Deci,in esenta, programul este mai ieftin si necesita mai putine interventii ca de exemplu injectiile hormonale.

Oricum, in comparatie cu FIV traditional sau ICSI, IVM are mai putine sanse de succes si de aceea nu este oferit ca o optiune de rutina. Acestea fiind spuse, echipa Life Source Clinic, in mod dinamic si constant este implicata in proiecte de cercetare, cautand impreuna cu centrele internationala sa imbunatatim rata de succes. De ceea, intr-o zi speram ca aceasta optiune de tratament sa fie disponibila pe scara mai larga.