Infertilitatea la barbati

Factorul de infertilitate masculina este un subiect sesibil care este des ignorat.

Majoritatea barbatilor nu au primit o explicatie a cauzei conditiei lor si nu li s-a adus la cunostinta optiunea de tratament.

Infertilitatea masculina se poate datora numarului scazut de spermatozoizi ,motilitatea scazuta a spermatozoizilor,numarul scaut de spermatozoizi normali sau inexistenta spermatozoizilor(azoospermie).Numarul de spermatozoizi variaza significant de aceea este important repetarea spermogramei pentru a pune un diagnostic si a decide un tratament.

Azoospermia(lipsa spermatozoizilor)

Exista doua situatii in care nu se gasesc spermi in lichidul seminal.Fie nu se produc spermatozoizi la nivel testicular fie se produc dar exista o obstructie.In unele cazuri spermatozoizii trec prin ejaculare in vezica urinara(ejaculare retrograda).

Alte cauze includ dezechilibru hormonal,anomalii cromosomiale (variatii in care materialul genetic este aranjat).

In functie de cauza fie putem trata cauza ca de exemplu indepartarea obstructiei sau tratament hormonal fie prin colectarea spermatozoizilor pentru a fi folositi in tehnologia FIV.

Obtinerea spermatozoizilor din testicul consta intr-o procedura simpla sub anestezie locala sau generala.Spermatozoizii astfel obtinuti vor fi folositi pentru ICSI in care un singur sperm este injectat intr-un ovocit pentru fertilizarea lui si producerea unui embrion.

Probleme severe a spermatozoidului

Acolo unde exista spermatozoizi in lichidul seminal dar in cantitate foarte mica , cu motilitate foarte scazuta sau de calitate inferioara efectuam examene cromosomiale .Tratamentul consta in ICSI.

Probleme moderate a spermatozoidului                                   

Tratamentul consta fie in FIV fie in IUI (inseminare intrauterina artificiala)in functie de severitatea cazului In IUI spermii sunt pregatiti in mod special si injectati in uterul femeii in timpul ovulatiei.Puteti obtine mai multe informatii medicale stiintifice urmarind centrul nostru educativ.