Infertilitate neexplicata

 

Infertilitatea de cauza neexplicata

Aproximativ 1 la 3 din cuplurile infertile sunt de cauza neexplicata atunci cand toate investigatiile sunt normale.Aceasta situatie este foarte frustranta pentru cupluri care gandesc ca medicul care nu poate sti cauza nu poate oferi un tratament corect.Noi intelegem cat de frustranta poate fi aceasta situatie pentru un cuplu si putem oferi un numar de solutii optime.

In primul rand o sa reanalizam toate testele care au fost efectuate pentru a recomanda analizele care lipsesc.Uneori teste semnificative din neatentie nu au fost efectuate sau au fost efectuate prin metode depasite.

In al doilea rand chiar daca dupa investigatii nu se depisteaza nici o cauza avem o experienta vasta in abordarea acestor cazuri.

Exista un numar de tratamente dovedite care pot creste sansa de sarcina,de la tabletele de stimulare ovariana pana la inseminarea intrauterina si FIV-ICSI(inseminarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor).Desigur sunt multe analize si tratamente care pot fi oferite fara o dovada a beneficiului si noi cu siguranta va putem sfatui asupra acestor situatii.

In sfarsit multe cupluri cu infertilitate de cauza neexplicata au o sansa mare de a obtine o sarcina pe cale naturala si aceasta depinde de multi factori printre care varsta si durata infertilitati.Noi va putem sfatui asupta sansei dumnevoastra de a ramane insarcinata naturalsau cu tratament.