Cum putem creste sansa de reusita din prima incercare?

 Intentia mea  este sa ajut fiecare cuplu sa optina sarcina la  fiecare ciclu de tratament.Trebuie inteles ca tramanetul de infertilitate este  stresant atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere  psihic.Incercand sa reduc sau sa anulez stresul asociat tratamentului infertilitatii,  inainte de a incepe   stimularea ovariana, voi creste astfel sansa de reusita chiar din prima incercare.Toate noile studii in domeniu au aratat ca modul de viata si expunerea la anumiti factori de mediu afecteaza semnificativ sansele de fertilizare. Pentru a creste sansele de a obtine o sarcina, va recomand urmatoarele:

 Partenerul Barbat

Caldura distruge spermatozoizii.Temperatura testiculelor trebuie sa fie cu doua grade mai scazuta decat cea a corpului.De aceea va recomand sa spalati testiculele cu apa rece de 2-3 ori pe zi .

Lenjeria intima larga este preferabila, mai ales daca lucrati in mediu cu temperaturi ridicate.Evitati lenjeria de nailon si de lana si folositi-o pe cea din bumbac.

Evitati sa beti mai mult de un pahar de alcool, in medie pe zi.Excesul de alcool reduce semnificativ numarul si calitatea de spermatozoizi si de asemenea reduce performantele sexuale masculine(prin reducerea nivelului de androgeni).

Fumatul reduce fertilitatea masculina si probabil si numarul de ovocite capabile de feritilizare la femeie.Fumatorii trebuie sa opreasca fumatul daca este posibil; daca nu incercati sa reduceti numarul de tigari fumate.

Abstinenta sau scaderea frecventei  contactelor sexuale creste numarul de spermatozoizi imbatriniti la spermograma, reducand astfel numarul de spermatozoizi capabili de fertilizare.Sfatuiesc barbatii sa aiba un contact sexual la 3 zile cel putin.

Cand barbatul e afectat de o boala cat de simpla (de exemplu amigdalita)numarul de spermatozoizi se reduce, scazand consecutiv capacitatea lor de fertilizare.In aceste cazuri vasfatuiesc sa repetati spermograma.

Infectiile genitale reduc semnificativ puterea de fertilizare a spermatozoizilor prin reducerea numarului lor; de exemplu epidimita sau infectia canalului spermatic pot duce la blocarea canalului spermatic,la fel si infectia la nivelul testiculilor(orhita).chiar si in formele usoaresfatuiesc barbatii sa consulte medicul lor.

Medicamentele folosite pentru alte boli pot afecta producerea si calitatea spermatozoizilor, de aceea consultati medicul dumneavoastra daca folositi orice medicament.

Evitati substantele chimice produse de fabrici si reduceti pe cat posibil expunerea la substante toxice.

Chimioterapia si radioterapia afecteaza producerea de spermatozoizi; consultati medicul daca ati efectuat astfel de tratamente .

Daca folositi orice medicament sau tratament alternativ(naturist, homeopat)anuntati medicul dumneavoastra, deoarece acestea pot interactiona cu medicamentele prescrise de noi.